5. Նախնական մասնագիտական (արհեստագործական) կրթության 1013.03.4 «Խոհարարական գործ»
մասնագիտության 1013.03.01.4 «Խոհարար» որակավորման մասնագետի մասնագիտական գործունեության
բնութագիրը տրվում է ըստ զբաղմունքների տեսակների եւ մասնագիտական պարտականությունների:
6. Նախնական մասնագիտական (արհեստագործական) կրթության 1013.03.4 «Խոհարարական գործ»
մասնագիտության 1013.03.01.4 «Խոհարար» որակավորմամբ մասնագետն իրականացնում է հետեւյալ
զբաղմունքը.
1) խոհարար,
2) խոհարարի օգնական:
7. Նախնական մասնագիտական (արհեստագործական) կրթության 1013.03.4 «Խոհարարական գործ»
մասնագիտության 1013.03.01.4 «Խոհարար» որակավորմամբ մասնագետի մասնագիտական գործունեության
պարտականություններն են.
1) կազմել եւ ներկայացնել պահանջագիր անհրաժեշտ սննդային ռեսուրսների վերաբերյալ, ինչպես նաեւ
կազմել հաշվետվություն ընդունված, օգտագործված եւ մնացորդային սննդային ռեսուրսների վերաբերյալ,
2) նախապատրաստել եւ շահագործել մեխանիկական, էլեկտրական, ջերմային մշակման
սարքավորումները,
3) պատրաստել եւ պահպանել սննդային կիսապատրաստվածքները` համաձայն սահմանված
տեխնոլոգիայի,
4) ընտրել համապատասխան կիսապատրաստվածքներ` ըստ կերակրատեսակների,
5) իրականացնել սննդամթերքի խոհարարական (ջերմային եւ մեխանիկական) մշակում,
6) իրականացնել կերակրատեսակների ջերմային մշակում,
1) կատարել պատրաստի արտադրանքի համապատասխան ձեւավորում։